Blogger Widgets RESULTATS JORNADA 36: Europa 3-0 Manlleu / Peralada 1-2 Santfeliuenc / Vilafranca 1-2 Castelldefels / Ascó 1-0 Gavà / Muntanyesa 2-3 Cerdanyola / Pobla Mafumet 3-0 Vilassar Mar / Rubí 0-0 Martinenc / Figueres 1-1 Palamós / Sabadell B 2-1 Masnou / Prat 1-0 Terrassa

dijous, 7 de novembre del 2013

J.13, Anàlisi del rival: UE Rubí per Jaime Blanco (@JBlanco1992)



UNA NOVA I INTERESSANT ETAPA

La passada no va ser una bona temporada per la UE Rubí, almenys en el pla econòmic. Tot i acabar la temporada en una tranquila onzena posició el club vallesà va patir per mantenir l’estabilitat pressupostària i, en conseqüència, només continuen tres jugadors del curs anterior: el capità Kiki López, Joan Raventós i Roger Martínez. La resta de jugadors van sortir per jugar més a prop de casa o després d’acceptar ofertes que l’entitat rubinenca no podia igualar.
És per aquest motiu que per afrontar la tercera a Tercera s’ha apostat per un projecte revolucionari, ambiciós i bastant arriscat a la vegada. El jove Martí Cifuentes, segon entrenador en el curs 2012-2013, ha agafat les regnes d’un vestuari profundament renovat (20 cares noves) que té com a tret en comú la joventut. La mitjana d’edat de la UE Rubí 2013-2014 és de 20,5 anys, segurament la més baixa de tot el grup cinquè de la Tercera Divisió. Com a dada rellevant, 16 dels 23 futbolistes rubinencs són nascuts al 1990 o més tard, destacant la presència de quatre amateurs de primer any (Edgar Salido, José Ríos, Adri Díaz i Oriol Montoya). L’ex jugador del Vilassar de Mar Juan Carlos Cervantes és el més gran (33 anys) seguit d’Héctor Moreno (27), procedent de la UE Vic.

11 del Rubí davant l'Europa / Àngel Garreta - remimages.com



RÀPIDA ADAPTACIÓ

Però lluny de suposar un escoll la joventut està donant grans matins de futbol al municipal de Can Rosés. L’equip es troba en zona de playoff i fins i tot ha sigut líder durant algunes jornades. És l’equip més golejador fins el moment amb 22 dianes (1,83 per partit) i fora de casa han obtingut 11 de 18 punts possibles. Tant Martí Cifuentes com els seus jugadors han agafat la mida ràpidament a un campionat que es presenta més igualat que mai. Començant per la porteria, on l’ex del Santboià José Manuel Segovia (22 anys) ha vist recompensades les seves grans actuacions amb convocatòries amb la se·lecció catalana amateur. I acabant per la davantera, on Ernest Forgas (20) ha començat com un tir la temporada i ja lidera la taula de màxims golejadors amb 10 gols. Entre mig, els fitxatges estrella de Ferran Vila i Gerard Zambudio, procedents de l’AE Prat i l’Olot respectivament, están responent a les expectatives creades i son fixos a banda i banda de l’esquema de Cifuentes. En defensa el capità Kiki lidera una línea amb més experiència que la resta de companys en la qual destaquen l’ex de la Gramanet David Fontanils, l’ex escapulat Aitor Torres i el recent arribat Raül Capó, que havia arribat a jugar amb el Terrassa a Segona Divisió. I com a guinda final un bon fons d’armari amb la velocitat de Jonathan Collado (21 anys, ex Santboià) i la classe de Dani Muela (23, ex Sabadell B) i Àlex Pla (21 anys, ex UE Cornellà).

Ernest Forgas és el màxim golejador de Tercera (10) / Àngel Garreta - remimages.com

CONSOLIDAR-SE COM A OBJECTIU

El nou projecte de la UE Rubí està pensat per desenvolupar-lo a mig i llarg termini. El club sap que compta amb jugadors amb molt recorregut per endavant i creu que molts d’ells poden acabar jugant en categories superiors a la Tercera Divisió. Però malgrat aquesta eufòria inicial regna la calma a Can Rosés i l’objectiu principal és mantenir la categoria per crear una sòlida base pel futur. De totes maneres mai se sap què pot passar i, de moment, aquest nou i interessant equip s’ha guanyat l’etiqueta d’equip revelació amb creus.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada